Fiskbensparkett, parkettgolv, lamellparkett, trägolv – Golvläggning Stockholm

Parkettspecialisten är din expert på golvläggning i Stockholm – vi lägger alla typer av trägolv med garanti. Vi utför bl. a. parkettläggning av fiskbensparkett och lamellparkett, golvslipning samt parkettslipning i Stockholm.

Stavparkett i fiskbensmönster med fris är ett av våra populäraste golv. Fiskbensparkett är en typ av golv som har varit populärt länge och som aldrig kommer gå ur tiden. Detta golv kan slipas flera gånger och har på så vis har en väldigt lång livstid. Parkettspecialisten erbjuder läggning av både fiskbensparkett med mekanisk fog samt varianter som man ska limma eller spika. Fiskbensparkett med mekanisk fog klickar du bara ihop, snabbt och smidigt. Ett golv som ska limmas kräver lite mer arbete och tar lite längre tid att lägga.

Hör av dig till oss för mer information om golvläggning eller för att få en kostnadsfri offert.

Kontakta oss

Fiskbensparkett i många olika varianter

Massiv parkett i stavar kan läggas i 100-tals olika mönster och med friser och bårder. Det vanligaste och mest klassiska mönstret i Stockholm är fiskbensparkett. Golvet slipas och behandlas efter läggning. Denna typ av parkettgolv är de mest önskvärda och har längst livslängd. En vanlig ytbehandling på denna typ av parkett är lackering.

Standard på stavparkett är 16*68*408 med en fris på 16*68*204 men vi kan även tillverka andra dimensioner enligt era önskemål. Parkettläggning & golvläggning i Stockholm började vi med på 80-talet. Vi har en bred kunskap när det handlar om fiskbensparkett och alla typer av parkettgolv.

Fiskbensparkett, parkettgolv

Industriparkett

Utöver vanliga golv med standard för bostäder, såsom fiskbensparkett och lamellparkett, lägger vi även extra tåliga industriparkettgolv. Dessa är konstruerade av massiv ekparkett på kant, 16 el 20 mm massiv trä. Denna typ av parkett är extremt slitstark och slipas och behandlas efter inläggning för att tåla hög belastning.

Parkettservice i Stockholm – Kontakta oss

Vi utför all typ av renovering som gäller golvläggning med parkettgolv i och utanför Stockholm. Vi har utfört parkettservice i Stockholm sedan 80-talet och vi kan tillverka parkettstavar som har gamla utgångna mått i vårat snickeri. Vår metod att renovera parkettgolv efterfrågas och utföres i Stockholm samt även i hela Sverige, vi lagar enligt Stockholmsparkettmetoden.

Kontakta oss gärna via formuläret här på sidan för ev. frågor – självklart kan vi renovera alla typer av parkettgolv. Vi utför komplett parkettservice i Stockholm i omnejd. Det går även bra att nå oss på telefon: 08-724 22 10 eller via mail på: info@parkettspecialisten.se

Vanliga frågor om parkettgolv

Kan man laga parkettgolv?

Ett parkettgolv med en bra ytbehandling är slitstarkt och motståndskraftigt, men det händer ibland att det blir skador i golvet. Lyckligtvis brukar det gå lätt att laga ett parkettgolv, oavsett vad det är behandlat med. Oftast kan vi laga golvet på plats, men vid behov kan vi även tillverka nya stavar i vårt snickeri.

Kan man renovera gamla parkettgolv?

Ett massivt parkettgolv går alldeles utmärkt att renovera, flera gånger till och med. Även laminatgolv går att slipa om ett par gånger. Vi rekommenderar en golvslipning när parkettgolvet börjar se slitet ut och ytskiktet slitits ner till träet. Att renovera ett golv går förhållandevis snabbt och våra moderna slipmaskiner minimerar dammspridningen i bostaden.

Kan jag få hjälp med golvläggning av fiskbensparkett med friser och bårder?

Fiskbensparkett med friser och bårder är ett av våra populäraste golv Följaktligen har vi stor erfarenhet av att lägga dem. Vi erbjuder både fiskbensparkett med mekanisk fog och golv som limmas eller spikas. Ett fiskbensmönstrat parkettgolv har en mycket lång livslängd och kan slipas om många gånger.

Utför ni golvläggning utanför Stockholm?

Vi arbetar framför allt i Stockholm med omnejd men i samband med helrenoveringar av bostäder tar vi även jobb i andra delar av landet. Som exempel kan nämnas en uppfräschning av hela bostaden där alla golv slipas om. I samband med renoveringar utför vi även tjänster som till exempel rivning av väggar, montering av kök, elarbeten och mycket annat.

Tips & råd om golvläggning

kvistfritt trägolv, golv utan kvistar

Kvistfritt trägolv | Trägolv utan kvistar

Alla träd har kvistar, och följaktligen har också de plankor man sågar ut från ett träd även de kvistar i varierande...

billiga trägolv

Vilket trägolv är billigast?

Att bättra på sin bostad innebär alltid en kostnad, oavsett om du gör jobbet själv eller anlitar proffs. När det gäller...

ekologiska trägolv

Tips om ekologiska trägolv – miljövänliga golv för bostaden

Att allt fler blir medvetna om klimathoten och vill ta ett miljöansvar är en positiv utveckling i samhället. Förhoppningsvis har de...

lamellparkett

Lägga lamellparkett

Rent generellt så brukar man rekommendera professionell hjälp då det handlar om att lägga parkettgolv. Det säger vi inte i syfte...

lägga parkettgolv

Lätt att lägga parkettgolv

Ett parkettgolv skapar en lyxig känsla och har en förmåga att höja upplevelsen av ett helt rum. Dessutom så är det...

montera golvlister

Lär dig att montera golvlister

Har egentligen golvlister någon funktion eller handlar det om någon variant av att de alltid har funnits och att man väljer...

lägga golv i barnrum

Välj rätt golv för barnrummet

Att få sitt eget rum är ett stort steg för ett barn. Plötsligt så kan man stänga dörren efter sig och...

mönster på parkettgolv

Välj mönster på parkettgolv

Parkettgolv är det vanligaste golvet i Sverige. Det är ett golv som oftast är uppbyggt i tre olika lager där ytskiktet...

parkettgolv i köket

Parkettgolv i köket

Förr var köket ofta en separat del av huset och där man hade en mindre yta i vilken oftast kvinnan i...

golvtrender 2019

Heta golvtrender inför 2019

Då det kommer till golv så är trenderna – tack och lov – inte lika påtagliga som gällande annan inredning och...