Fiskbensparkett, parkettgolv, lamellparkett, trägolv – Golvläggning Stockholm

Parkettspecialisten är din expert på golvläggning i Stockholm – vi lägger alla typer av trägolv med garanti. Vi utför bl. a. parkettläggning av fiskbensparkett och lamellparkett, golvslipning samt parkettslipning i Stockholm.

Stavparkett i fiskbensmönster med fris är ett av våra populäraste golv. Fiskbensparkett är en typ av golv som har varit populärt länge och som aldrig kommer gå ur tiden. Detta golv kan slipas flera gånger och har på så vis har en väldigt lång livstid. Parkettspecialisten erbjuder läggning av både fiskbensparkett med mekanisk fog samt varianter som man ska limma eller spika. Fiskbensparkett med mekanisk fog klickar du bara ihop, snabbt och smidigt. Ett golv som ska limmas kräver lite mer arbete och tar lite längre tid att lägga.

Hör av dig till oss för mer information om golvläggning eller för att få en kostnadsfri offert.

Kontakta oss

Fiskbensparkett i många olika varianter

Massiv parkett i stavar kan läggas i 100-tals olika mönster och med friser och bårder. Det vanligaste och mest klassiska mönstret i Stockholm är fiskbensparkett. Golvet slipas och behandlas efter läggning. Denna typ av parkettgolv är de mest önskvärda och har längst livslängd. En vanlig ytbehandling på denna typ av parkett är lackering.

Standard på stavparkett är 16*68*408 med en fris på 16*68*204 men vi kan även tillverka andra dimensioner enligt era önskemål. Parkettläggning & golvläggning i Stockholm började vi med på 80-talet. Vi har en bred kunskap när det handlar om fiskbensparkett och alla typer av parkettgolv.

Fiskbensparkett, parkettgolv

Industriparkett

Utöver vanliga golv med standard för bostäder, såsom fiskbensparkett och lamellparkett, lägger vi även extra tåliga industriparkettgolv. Dessa är konstruerade av massiv ekparkett på kant, 16 el 20 mm massiv trä. Denna typ av parkett är extremt slitstark och slipas och behandlas efter inläggning för att tåla hög belastning.

Parkettservice i Stockholm – Kontakta oss

Vi utför all typ av renovering som gäller golvläggning med parkettgolv i och utanför Stockholm. Vi har utfört parkettservice i Stockholm sedan 80-talet och vi kan tillverka parkettstavar som har gamla utgångna mått i vårat snickeri. Vår metod att renovera parkettgolv efterfrågas och utföres i Stockholm samt även i hela Sverige, vi lagar enligt Stockholmsparkettmetoden.

Kontakta oss gärna via formuläret här på sidan för ev. frågor – självklart kan vi renovera alla typer av parkettgolv. Vi utför komplett parkettservice i Stockholm i omnejd. Det går även bra att nå oss på telefon: 08-724 22 10 eller via mail på: info@parkettspecialisten.se

Vanliga frågor om parkettgolv

Kan man laga parkettgolv?

Ett parkettgolv med en bra ytbehandling är slitstarkt och motståndskraftigt, men det händer ibland att det blir skador i golvet. Lyckligtvis brukar det gå lätt att laga ett parkettgolv, oavsett vad det är behandlat med. Oftast kan vi laga golvet på plats, men vid behov kan vi även tillverka nya stavar i vårt snickeri.

Kan man renovera gamla parkettgolv?

Ett massivt parkettgolv går alldeles utmärkt att renovera, flera gånger till och med. Även laminatgolv går att slipa om ett par gånger. Vi rekommenderar en golvslipning när parkettgolvet börjar se slitet ut och ytskiktet slitits ner till träet. Att renovera ett golv går förhållandevis snabbt och våra moderna slipmaskiner minimerar dammspridningen i bostaden.

Kan jag få hjälp med golvläggning av fiskbensparkett med friser och bårder?

Fiskbensparkett med friser och bårder är ett av våra populäraste golv Följaktligen har vi stor erfarenhet av att lägga dem. Vi erbjuder både fiskbensparkett med mekanisk fog och golv som limmas eller spikas. Ett fiskbensmönstrat parkettgolv har en mycket lång livslängd och kan slipas om många gånger.

Utför ni golvläggning utanför Stockholm?

Vi arbetar framför allt i Stockholm med omnejd men i samband med helrenoveringar av bostäder tar vi även jobb i andra delar av landet. Som exempel kan nämnas en uppfräschning av hela bostaden där alla golv slipas om. I samband med renoveringar utför vi även tjänster som till exempel rivning av väggar, montering av kök, elarbeten och mycket annat.

Tips & råd om golvläggning

parkettgolv i köket

Parkettgolv i köket

Förr var köket ofta en separat del av huset och där man hade en mindre yta i vilken oftast kvinnan i...

golvtrender 2019

Heta golvtrender inför 2019

Då det kommer till golv så är trenderna – tack och lov – inte lika påtagliga som gällande annan inredning och...

lägga klickgolv

Enkelt att lägga klickgolv – tips från Parkettspecialisten

Klickgolvet slog igenom stort för några år sedan och har sedan dess dragits med ett lite sämre rykte än vad golvet...