Hårdvaxolja – Naturlig ytbehandling för trägolv

Hårdvaxolja är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vax. Den ger en djupt penetrerande ytbehandling och framhäver och förstärker naturmaterialets inneboende egenskaper och utseende. Många hårdvaxoljor är tillverkade av naturliga ingredienser, vilket även gör dem till ett mer miljövänligt val. De innehåller färre lösningsmedel än traditionella lacker, vilket bidrar till en bättre inomhusmiljö och minskar exponeringen för skadliga kemikalier.

Vattenavvisande och hållbar ytbehandling

Hårdvaxolja är extremt vattenavvisande och fungerar även utmärkt på bänkskivor för kök, bord, bardiskar m.m. En behandlad yta tål spill av vin, öl, cola, kaffe, te, fruktjuice, mjölk och liknande. Den hårt motståndskraftiga ytan gör det även lättare att rengöra och underhålla. Detta är särskilt fördelaktigt i kök och andra utrymmen där spill förekommer mer ofta.

Ytbehandling med hjälp av hårdvaxolja, är en flexibel behandling som varken spricker, flagnar eller bildar blåsor. Vid grundbehandling behövs endast två strykningar, utan mellanslipning. Den är enkel att förbättra och tillåter punktrenovering utan komplicerad teknik eller synbara märken.

Olika pigmenterade hårdvaxoljor

En pigmenterad hårdvaxolja ger dig möjligheten att både färga golvet och ge det en tålig ytbehandling i samma slag. På Parkettspecialisten använder vi oss av Osmos pigmenterade hårdvaxoljor när vi ytbehandlar. Vilken nyans du får avgörs av pigmentet. Exempel på pigment ur Osmos serier är till exempel Honung, Bärnsten, Terra, Grafit, Silver och Guld.

Vi arbetar med de bästa leverantörerna

Vi använder oss markandens bästa ytbehandlingar och utför golvslipning i hela Stockholm. En tålig ytbehandling håller länge om golvslipningen är utförd på rätt sätt och om man använder kvalitativa produkter. Vi har goda erfarenheter av den hårdvaxolja vi arbetar med och har sett att resultaten är hållbara och behåller glans och styrka en längre tid.

Skötselanvisningar för hårdvaxolja

Hårdvaxolja är som sagt mycket vattenavvisande och tål spill, men man måste så klart ge sitt hårdvaxoljade golv lite kärlek då och då. Varje dag ska synlig smuts som smulor och grus avlägsnas. Det går lättast med en sopborste. Dammsug någon gång i veckan och fuktmoppa med vatten blandat med lite rengöringsmedel vid behov. Tillverkaren Osmo har särskilda rengöringskit för hårdvaxoljade golv.