Fiskbensparkett, parkettgolv, lamellparkett, trägolv – Golvläggning Stockholm

Parkettspecialisten är din expert på golvläggning i Stockholm! Vi lägger alla typer av trägolv och alltid med garanti. Här kan du bland annat få hjälp med parkettläggning av fiskbensparkett och lamellparkett, massiva trägolv och linoleumgolv samt även med golvslipning och parkettslipning i Stockholm.

Massiv parkett i stavar finns i 100-tals olika mönster och med en rad olika friser och bårder. Det vanligaste och mest klassiska mönstret i Stockholm är fiskbensparketten och i vissa fall även Limhamnsrutan. På grund av dess stora popularitet är kraven på kvalitet och hållbarhet extra stora. Vi hjälper dig gärna att välja rätt golv till din bostad och kan visa upp ett stort antal varianter som du kan välja mellan.

Hör av dig till oss för mer information om golvläggning eller för en kostnadsfri offert.

Kontakta oss

Fiskbensparkett i många olika varianter

Stavparkett i fiskbensmönster med fris är ett av våra mest populära golv. Den klassiska fiskbensparketten tillhör en typ av golv som har funnits på marknaden länge och som aldrig kommer gå ur tiden. Detta golv kan slipas flera gånger vilket leder till att det har en väldigt lång livstid. Välj mellan golv med mekanisk fog samt varianter som man ska limma eller spika. Exempelvis fiskbensparkett med mekanisk fog klickar du bara ihop, snabbt och smidigt. Ett golv som ska limmas kräver mer arbete, mer erfarenhet av hantverket och tar längre tid att lägga.

Standard och anpassade mått

Standard på stavparkett är 16*68*408 med en fris på 16*68*204 men vi tillverkar även andra dimensioner enligt era önskemål. Golvet slipas och behandlas efter läggning. Därför är denna typ av parkettgolv ett av de mest efterfrågade och har längst livslängd. En vanlig ytbehandling på denna typ av parkett är lackering.

Parkettläggning & golvläggning i Stockholm började vi med redan på 80-talet vilket har gett oss en bred kunskap inom alla typer av parkettgolv, inte minst fiskbensparkett.

fiskbensparkett i showroom

Industriparkett

Utöver vanliga golv med standard för bostäder, såsom lamell- eller fiskbensparkett, lägger vi även extra tåliga industriparkettgolv. Dessa bygger vi av massiv ekparkett på kant, 16 eller 20 mm massivt trä. Därför är denna typ av parkett extremt slitstark och kan slipas och behandlas efter inläggning för att tåla hög belastning.

Parkettservice i Stockholm – Kontakta oss

Vi utför all typ av renovering som gäller golvläggning med parkettgolv i och utanför Stockholm. Utöver detta arbetar vi även aktivt med golvslipning och parkettservice i Stockholm (sedan 80-talet) och vi tillverkar på begäran egna parkettstavar som har gamla utgångna mått i vårat snickeri. Som resultat av vårt idoga arbete efterfrågas vår metod att renovera parkettgolv inte bara i Stockholm utan även i hela Sverige och övriga världen. Vi lagar trägolv enligt Stockholmsparkettmetoden. Företaget är ansvarsförsäkrat och vi är auktoriserade golvläggare enligt Golvbranschen GBR.

Kontakta oss gärna via formuläret här på sidan för ev. frågor. Självklart kan vi renovera alla typer av parkettgolv. Vi utför komplett parkettservice i Stockholm i omnejd. Det går även bra att nå oss på telefon: 08-724 22 10 eller via mail på: info@parkettspecialisten.se

Vanliga frågor om parkettgolv

Kan man laga parkettgolv?

Ett parkettgolv med en bra ytbehandling är slitstarkt och motståndskraftigt, men det händer ibland att det blir skador i golvet. Lyckligtvis brukar det gå lätt att laga ett parkettgolv, oavsett vad det är behandlat med. Oftast kan vi laga golvet på plats, men vid behov kan vi även tillverka nya stavar i vårt snickeri.

Kan man renovera gamla parkettgolv?

Ett massivt parkettgolv går alldeles utmärkt att renovera, flera gånger till och med. Även laminatgolv går att slipa om ett par gånger. Därför rekommenderar vi en golvslipning när parkettgolvet börjar se slitet ut och ytskiktet slitits ner till träet. Att renovera ett golv går förhållandevis snabbt och våra moderna slipmaskiner minimerar dammspridningen i bostaden.

Kan jag få hjälp med golvläggning av fiskbensparkett med friser och bårder?

Fiskbensparkett med friser och bårder är ett av våra populäraste golv. Följaktligen har vi stor erfarenhet av att lägga dem. Vi erbjuder både fiskbensparkett med mekanisk fog och golv som limmas eller spikas. Oavsett metod har ett fiskbensmönstrat parkettgolv en mycket lång livslängd och kan slipas om många gånger.

Utför ni golvläggning utanför Stockholm?

Vi arbetar framför allt i Stockholm med omnejd men i samband med helrenoveringar av bostäder tar vi även jobb i andra delar av landet. Som exempel kan nämnas en uppfräschning av hela bostaden där alla golv slipas om. I samband med renoveringar utför vi även tjänster som till exempel rivning av väggar, montering av kök, elarbeten och mycket annat.

Tips & råd om golvläggning Stockholm

alm - rödlistade träslag

Rödlistade träslag

En rödlista är en uppräkning av arter, både växter, djur, insekter och svampar, som bedöms vara mer eller mindre hotade. När...

kvistfritt trägolv, golv utan kvistar

Kvistfritt trägolv | Trägolv utan kvistar

Alla träd har kvistar, och följaktligen har också de plankor man sågar ut från ett träd även de kvistar i varierande...

billiga trägolv

Vilket trägolv är billigast?

Att bättra på sin bostad innebär alltid en kostnad, oavsett om du gör jobbet själv eller anlitar proffs. När det gäller...

ekologiska trägolv

Tips om ekologiska trägolv – miljövänliga golv för bostaden

Att allt fler blir medvetna om klimathoten och vill ta ett miljöansvar är en positiv utveckling i samhället. Förhoppningsvis har de...

lamellparkett

Lägga lamellparkett

Rent generellt så brukar man rekommendera professionell hjälp då det handlar om att lägga parkettgolv. Det säger vi inte i syfte...

lägga parkettgolv

Lätt att lägga parkettgolv

Ett parkettgolv skapar en lyxig känsla och har en förmåga att höja upplevelsen av ett helt rum. Dessutom så är det...

montera golvlister

Lär dig att montera golvlister

Har egentligen golvlister någon funktion eller handlar det om någon variant av att de alltid har funnits och att man väljer...

lägga golv i barnrum

Välj rätt golv för barnrummet

Att få sitt eget rum är ett stort steg för ett barn. Plötsligt så kan man stänga dörren efter sig och...

mönster på parkettgolv

Välj mönster på parkettgolv

Parkettgolv är det vanligaste golvet i Sverige. Det är ett golv som oftast är uppbyggt i tre olika lager där ytskiktet...

parkettgolv i köket

Parkettgolv i köket

Förr var köket ofta en separat del av huset och där man hade en mindre yta i vilken oftast kvinnan i...

Summering
Golvläggning, fiskbensparkett, parkettgolv, trägolv
Typ av tjänst
Golvläggning, fiskbensparkett, parkettgolv, trägolv
Företag
Parkettspecialisten Bygg & Inredning AB,
Årsta skolgränd 16,117 43 Stockholm,
Telephone No. +468-724 22 10
Område
Stockholm
Beskrivning
Vi lägger alla typer av trägolv – fiskbensparkett, lamellparkett och massiva trägolv. Vänd er till Parkettspecialisten för kvalitetssäkrad och auktoriserad golvläggning i Stockholm till marknadens högsta kvalitet & ett lågt pris.