Lamellparkett – Steget upp från laminat

Ett golv i lamellparkett är ett utmärkt val för den som söker en hållbar och stilren lösning med högre kvalitet än laminat. Med dess fabrikstillverkade konstruktion i tre skikt, erbjuder lamellparkett både stabilitet och estetik för ditt hem. Denna typ av golv är enkelt att lägga med den nya klick-metoden, vilket gör installationen snabb och smidig. Andra redskap kan behövas än vid läggning av laminatgolv och det är även viktigt att man ger golvet utrymme att svälla och andas i kanterna innan man lägger lamellparkett.

De tre skikten är till för att minska golvets fuktrörelser och göra det till en mer stabil konstruktion. Golvet går att slipa upp till 4 gånger om man gör det på rätt sätt och är tänkt att hålla i många år. Ett bra budgetval för dig som ändå söker lite finess. Går att få i de flesta träslag och med valfri ytbehandling. Läs mer om att lägga lamellparkett!

Specifikationer – lamellparkett:

Tjocklek: oftast 14 alt 15 mm
Slityta: 3-4mm (slipbart 3-4 ggr)
Plywood: stomme 10-11mm
Ytbehandling: enl. önskemål, lack, olja, vax, lasyr etc.

Varför välja lamellparkett?

Lamellparkett är ett utmärkt budgetval för dig som vill ha ett golv med finess och hållbarhet. Dess mångsidighet i både utseende och funktion gör det till ett populärt val för många hem. Med rätt skötsel kommer ditt golv att vara en långsiktig investering som förbättrar ditt hems värde och estetik.

Fördelar med Lamellparkett

  • Stabil Konstruktion: De tre skikten i lamellparkett är utformade för att minska golvets fuktrörelser, vilket gör det till en mer stabil och hållbar konstruktion. Detta innebär att ditt golv kommer att hålla längre och kräva mindre underhåll.
  • Enkel Installation: Med den moderna klick-metoden kan du snabbt och enkelt lägga ditt nya golv. Tänk på att ge golvet utrymme att svälla och andas i kanterna för bästa resultat. Andra verktyg än de som används för laminatgolv kan behövas.
  • Mångsidighet: Lamellparkett finns i en mängd olika träslag och med olika ytbehandlingar, såsom lack, olja, vax, eller lasyr. Detta gör att du kan anpassa golvet efter din personliga stil och preferenser.
  • Lång Livslängd: Ett golv i lamellparkett kan slipas upp till fyra gånger, vilket förlänger dess livslängd avsevärt. Med rätt underhåll kan ditt golv se nytt och fräscht ut i många år.

Vi finns i Stockholm med omnejd

Vi tar oss an olika typer av projekt i Stockholm och dess omgivningar. Kontakta oss på Parkettspecialisten för att diskutera hur vi kan transformera ditt hem med ett nytt golv. Vi ser fram emot att höra från dig och börja på ditt nästa golvläggningsprojekt!

Vill du veta mer om hur du själv lägger lamellparkett? Vi har en detaljerad guide som hjälper dig steg för steg genom hela processen.