Laminatgolv – Snabbt och enkelt

Laminat är en imitation, en trädekoration, som består av tre skikt. Dessa golv har ett ytskikt som är tillverkat av ett specialbehandlat papper och består av dels ett slitskikt som skyddar underliggande imitation och dekoration. Baksidan av ett laminatgolv har ett impregnerat balansskikt som skyddar mot fukt. Denna typ av golv är ofta billigare än riktig parkett och går även lättare att byta ut om man tröttnar. En nackdel är att de inte reagerar lika bra på ytbehandling och inte går att slipa när de blivit alltför slitna. Då får man istället byta till ett nytt golv. Varför inte ett fiskbensparkettgolv denna gång? 

Fördelar med att välja laminatgolv?

  • Prisvärt: Laminat är ofta billigare än äkta trä och ett bra val för budgetmedvetna.
  • Enkelt att byta ut: Om du tröttnar på golvet är det lätt att byta ut.
  • Slitstarkt: Tål vardagligt slitage väl tack vare sitt skyddande ytskikt.

Vad är skillnaden mellan parkett och laminat?

Parkett och laminat kan se likadana ut, men de har olika sammansättningar och egenskaper. Parkettgolv är tillverkat av äkta trä, vilket ger en naturlig och unik känsla. Laminatgolv, däremot, är en imitation som består av flera lager material, inklusive en träfiberbas och ett ytskikt av pappersdekor. Denna uppbyggnad gör laminat mer prisvärt och slitstarkt, men det kan inte slipas eller ytbehandlas på samma sätt som parkett.

Kontakta oss för professionell installation av laminatgolv

Även om många väljer att lägga laminatgolv själva, kan vi på Parkettspecialisten hjälpa dig att säkerställa ett perfekt resultat. Vårt team av erfarna golvläggare garanterar en noggrann och fackmannamässig installation i din bostad.

Osäker på hur du ska börja? Kontakta oss för rådgivning och hjälp med ditt golvprojekt. Vi ser fram emot att hjälpa dig förvandla ditt hem med ett vackert laminatgolv.