Stavparkett – Ett genuint hantverk

Stavparkett kan läggas i en mängd olika mönster och det vanligast förekommande mönstret är det klassiska fiskbensmönstret med fris. Vi har lång erfarenhet av att utföra denna typ av mer avancerade golvläggningar och kan även på begäran visa upp referenser på utförda arbeten. Att lägga stavparkett är ett klassiskt hantverk som kräver träning och ett gott öga för detaljer, något som vi på Parkettspecialisten sätter stort fokus på. Ingen detalj blir lämnad åt slumpen när vi lägger fiskbensparkett eller andra mönster. 

Specialanpassade installationer

Vi erbjuder stavparkett i olika dimensioner, men anpassar även mått och design efter dina specifika behov och önskemål.  Våra parkettgolv finns i de flesta träslagen och kan läggas på de flesta typer av undergolv, spikning alt. limning vid installation.

Våra standarddimensioner är:

Tjocklek: 16 mm
Bredd: 68 mm
Längd: 204, 272, 340, 408

Dessa mått är standard men vi kan tillverka samtliga udda mått i olika träslag

Varför välja stavparkett?

  • Klassisk estetik: Stavparkett erbjuder en tidlös skönhet som kompletterar både moderna och traditionella inredningsstilar.
  • Hållbarhet: Tillverkad från hållbart utvunna träslag, är stavparkett designad för att stå emot årtionden av användning.
  • Flexibilitet i design: Eftersom stavparkett finns i en mängd olika träslag och finishar, kan du anpassa ditt golv för att spegla din personliga stil.
  • Värdeförhöjande: Ett välinstallerat stavparkettgolv ökar inte bara hemmets skönhet utan även dess marknadsvärde.

Underhåll och skadereparation

Behöver ditt befintliga stavparkettgolv nytt liv? Vi är specialister på att slipa och återställa stavparkett till dess forna glans. Vår process bevarar träets kvalitet och förlänger golvens livslängd.

Vi utför även reparationer och underhåll av stavparkettgolv direkt på plats. Om ditt golv har drabbats av skador, startar vi med en grundlig inspektion för att identifiera och åtgärda problemområden. Vår slipningsprocess är skonsam och effektiv, och avslutas med en skyddande ytbehandling som framhäver träets naturliga karaktär och skyddar mot framtida slitage.

Våra tjänster i Stockholm med omnejd

Vårt team av erfarna hantverkare har hjälpt otaliga hushåll att uppnå sina drömgolv med stavparkett. Vi tar oss an projekt i Stockholm och dess omgivningar med professionalism och dedikation.

Kontakta oss idag

Kontakta oss på Parkettspecialisten för att diskutera hur vi kan transformera ditt hem med elegant och hållbart stavparkett. Vi ser fram emot att höra från dig och börja på ditt nästa golvläggningsprojekt!